fbpx

Sinun äänesi ratkaisee

Uusi Suomi Puheenvuoro 30.3.2019

Kentän äänen pitää näkyä puolueen linjassa. Linjaa voi muuttaa äänestämällä, sillä onhan selvää, että puolueen on kuunneltava äänestäjiään. Muutos lähtee puolueen sisältä.

Moni keskustelija sosiaalisessa mediassa on näin vaalien alla väittänyt, ettei kokoomusta kannata äänestää, jos haluaa vaikuttaa vaikkapa maahanmuuttoasioihin. Puolueen johdon linjaa on arvosteltu, osin aiheestakin, mutta näissä kommenteissa tahtoo mennä lapsi pesuveden mukana. Puolueen linjaan voi helposti vaikuttaa nimenomaan äänestämällä, koska demokratiassa puoluejohto noudattaa kansan tahtoa.

Olen jo vuosia kannattanut turvapaikka-, pakolais- ja maahanmuuttopolitiikassa Kanadan mallia ja ehdottanut helposti toteutettavia ratkaisuja nykyisen turvapaikanhakujärjestelmän aiheuttamiin ongelmiin. Ilokseni olen huomannut, että kokoomuksen puoluejohto on viime kuukausina huomattavasti lähestynyt näkemyksiäni ja samalla EU:n päättävissä elimissä on alettu puhua pakolaisleireistä, jotka perustettaisiin EU:n ulkopuolelle tai rajoille ja joista turvapaikkaa haettaisiin. Juuri tällaista ratkaisua esitin jo vuonna 2015.

Tärkeintä on saada unionin ulkoraja pitämään ja koko turvapaikanhakuprosessi järkiperäistettyä. Nykyinen järjestelmä suosii salakuljettajia ja niitä, joilla on varaa matkastaan maksaa, sen sijaan että auttaisimme niitä, jotka apua eniten tarvitsevat, kuten lapsia, naisia, vanhuksia ja perheitä.
Moni epäkohta ja ongelma kaipaa nopeaa ratkaisua. Paras tapa vaikuttaa asiaan on äänestää eduskuntaan sellainen henkilö, joka ymmärtää asioiden syyt ja taustamekanismit sekä kykenee esittämään ongelmiin käytännölliset ratkaisut.

Politiikassa yksilö pystyy varsin helposti vaikuttamaan ryhmän sisällä, jos vain argumentit ovat vahvalla pohjalla ja tahto ajaa asioita parempaan suuntaan tarpeeksi luja. Nähdäkseni minulla ei ole tässä suhteessa ongelmia, koska EU:n johdossakin ollaan tällä hetkellä jo tulossa johtopäätöksiin, jotka tein jo syksyllä 2015 turvapaikkakriisin ollessa akuuttivaiheessaan.

Suomen ja EU:n sisäisen sekä ulkoisen turvallisuuden kannalta on välttämätöntä, että poliittinen päätöksenteko perustuu tosiasioihin eikä katteettomiin unelmiin ja idealismiin. Tilannetta ei saa enää pahentaa, muuten on vaarana valtioiden sisäisen turvallisuuden heikkeneminen entisestään ja sen myötä pelon- ja vihanlietsojien suosion kasvu.

Tällaisesta on valitettavasti jo merkkejä näkyvissä, ei tarvitse kuin katsoa EU:n jäsenmaiden viime vuosien vaalituloksia. Suomi voisi tässä suhteessa korjata kurssia ja näyttää muille maille esimerkkiä. Kokoomuksen tulee olla suunnannäyttäjä, ei perässäjuoksija.

Kokoomuksen pitää olla Suomen puoluekentässä aidosti isänmaallinen, vakautta ja turvallisuutta edustava puolue. Puolueen linja riippuu äänestäjien tahdosta eli niistä ehdokkaista, jotka kansa äänestää päättäviin elimiin. Kentän ääni velvoittaa meitä kaikkia ehdokkaita toimimaan niiden arvojen pohjalta, joista kampanjoissamme puhumme.

Vaalilupaukset ovat kansan keskuudessa huonossa huudossa, valitettavasti aiheesta. Itse en ole juuri muuta koskaan lupaillut kuin tehdä parhaani ja seistä sanojeni takana. Ja kun olen kuntavaaleissa jotain luvannut, olen lupaukseni valtuustotyössäni myös pitänyt.

Tällainen asia on muun muassa Malmin lentokenttä, jonka puolesta olen pitkään valtuustossa taistellut, oman ryhmäni enemmistöä vastaan. Vähitellen argumenttini ovat alkaneet vaikuttaa myös puoluetovereihini ja muidenkin puolueiden edustajiin.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia on Helsingin liikennetyömaiden aiheuttama ongelma, joka haittaa vakavasti liikenteen sujuvuutta monessa paikassa. Olen pitkään puhunut siitä, että kaikki liikkumismuodot tulee asettaa samanarvoiseen asemaan ja ehdottanut ratkaisuja liikennesuunnittelun ja työmaiden aiheuttamiin sumppuihin. Ne haittaavat henkilöautoliikenteen ohella myös julkista liikennettä. Vähitellen kaupungin johtoporraskin on herännyt asiaan.

Pitkäaikainen kokemukseni maanpuolustus- ja turvallisuustehtävissä auttaa minua toimimaan tehokkaasti ja johdonmukaisesti lainsäädäntötehtävissä ja poliittisessa päätöksenteossa ylipäätään.
Huhtikuun eduskuntavaaleissa on oivallinen tilaisuus vaikuttaa Suomen maahanmuutto-, pakolais- ja turvapaikkapolitiikkaan, muiden tärkeiden asioiden ohella.

Jokainen ääni, joka tukee edustamaani tiukkaa järkilinjaa, mahdollistaa puolueen politiikan asettumisen samoille urille. Lähentymistä on jo tapahtunut, mutta kansanedustajana mandaattini tulee olemaan entistä vahvempi.

Kannattaa siis jättää omaan arvoonsa puheet siitä, ettei äänestämällä muka voi vaikuttaa. Asia on juuri päinvastoin: vain äänestämällä voi vaikuttaa.

Äänestyskopissa nimenomaan sinun äänesi ratkaisee.

Atte Kaleva
Kokoomus Helsinki
www.attekaleva.fi

Leave a Comment