fbpx

Kentän ääni velvoittaa

Paras tapa vaikuttaa on äänestää.

Kentän äänen pitää näkyä puolueen linjassa. Linjaa voi muuttaa äänestämällä, sillä onhan selvää, että puolueen on kuunneltava äänestäjiään. Muutos lähtee puolueen sisältä.

Moni keskustelija sosiaalisessa mediassa on näin vaalien alla väittänyt, ettei kokoomusta kannata äänestää, jos haluaa vaikuttaa vaikkapa maahanmuuttoasioihin. Puoluejohdon linjaa on arvosteltu, osin aiheestakin, mutta näissä kommenteissa tahtoo mennä lapsi pesuveden mukana. Puolueen linjaan voi helposti vaikuttaa nimenomaan äänestämällä, koska demokratiassa puoluejohto noudattaa kansan tahtoa.

Olen jo vuosia kannattanut turvapaikka-, pakolais- ja maahanmuuttopolitiikassa Kanadan mallia ja ehdottanut helposti toteutettavia ratkaisuja nykyisen turvapaikanhakujärjestelmän aiheuttamiin ongelmiin. Ilokseni olen huomannut, että kokoomuksen puoluejohto on viime kuukausina huomattavasti lähestynyt näkemyksiäni ja samalla EU:n päättävissä elimissä on alettu puhua pakolaisleireistä, jotka perustettaisiin EU:n ulkopuolelle tai rajoille ja joista turvapaikkaa haettaisiin. Juuri tällaista ratkaisua esitin jo vuonna 2015.

Tärkeintä on saada unionin ulkoraja pitämään ja koko turvapaikanhakuprosessi järkiperäistettyä. Nykyinen järjestelmä suosii salakuljettajia ja niitä, joilla on varaa matkastaan maksaa, sen sijaan että auttaisimme niitä, jotka apua eniten tarvitsevat: lapsia, naisia, vanhuksia ja perheitä. Moni epäkohta ja ongelma kaipaa nopeaa ratkaisua.

Paras tapa vaikuttaa asiaan on äänestää eduskuntaan sellaisia henkilöitä, jotka ymmärtävät asioiden syyt ja taustamekanismit sekä kykenevät esittämään ongelmiin käytännölliset ratkaisut. Politiikassa yksilö pystyy kyllä vaikuttamaan ryhmän sisällä, jos vain argumentit ovat vahvalla pohjalla ja tahto ajaa asioita parempaan suuntaan tarpeeksi luja.

Suomen ja EU:n sisäisen sekä ulkoisen turvallisuuden kannalta on välttämätöntä, että poliittinen päätöksenteko perustuu tosiasioihin eikä katteettomiin unelmiin ja idealismiin. Tilannetta ei saa enää pahentaa, muuten on vaarana valtioiden sisäisen turvallisuuden heikkeneminen entisestään ja sen myötä pelon- ja vihanlietsojien suosion kasvu.

Tällaisesta on valitettavasti jo merkkejä näkyvissä, ei tarvitse kuin katsoa EU:n jäsenmaiden viime vuosien vaalituloksia. Suomi voisi tässä suhteessa korjata kurssia ja näyttää muille maille esimerkkiä. Kokoomuksen tulee olla suunnannäyttäjä, ei perässäjuoksija.

Kokoomus on aina ollut aidosti isänmaallinen, vakautta ja turvallisuutta edustava puolue. Puolueen linja riippuu viime kädessä äänestäjien tahdosta eli niistä ehdokkaista, jotka kansa äänestää päättäviin elimiin. Kentän ääni velvoittaa meitä kaikkia ehdokkaita toimimaan niiden arvojen pohjalta, joista kampanjoissamme puhumme.

Jokainen ääni, joka tukee tiukkaa järkilinjaa, mahdollistaa puolueen politiikan asettumisen samoille urille. Kannattaa siis jättää omaan arvoonsa puheet siitä, ettei äänestämällä muka voi vaikuttaa. Asia on juuri päinvastoin: vain äänestämällä voi vaikuttaa.

Äänestyskopissa nimenomaan sinun äänesi ratkaisee.